Wist u dat

Niet alle stomerijen zijn gelijk

Veel mensen denken dat alle stomerijen zo’n beetje hetzelfde zijn. Je kunt tegenwoordig bovendien echt overal kleding laten reinigen – in de supermarkt, bij kleermakers, in warenhuizen, bij de hema de trekpleister en zelfs bij benzinestations. Maar wees er voorzichtig mee, want ook hier geldt de gouden regel, dat goedkoop vaak duurkoop is. Van oorsprong is de stomerij een ambachtelijk beroep. Dat is niet voor niets, want goede reiniging van uw kleding en spullen vraagt om gespecialiseerde kennis, veel ervaring en persoonlijke aandacht. Precies zoals u die bij ons vindt.

‘Dry cleaning’ is niet droog wassen

Wist u dat ‘stomerij’ in het Engels ‘dry cleaner’ wordt genoemd? Maar dat ‘dry cleaning’ helemaal niet droog reinigen is? Dat woord 'droog' betekent slechts dat er wordt gereinigd met andere vloeistoffen dan water. Weet u dat ook weer.

TNO: zelf wassen of laten doen?

Uitbesteden is beter voor milieu én uw portemonnee
Onderzoeksinstituut TNO heeft onderzocht of het voordeliger is voor mensen om hun kleding en ander textiel zelf thuis te wassen en te drogen, of om die professioneel te laten stomen/wassen bij een stomerij. TNO’s conclusie: professioneel reinigen scoort twee keer beter dan thuis reinigen als het gaat om de belasting voor het milieu. En: ook blijkt láten reinigen ongeveer twee keer goedkoper dan zelf doen.

Snelle service!

Bel van tevoren naar de winkel en vraag voor alle snelle mogelijkheden.

Kies optie 4

Haal & breng-service

Heeft u geen tijd of gelegenheid om uw kleding naar ons toe te brengen? Maak dan gebruik van onze haal & breng-service!

Overhemden-strijkservice

Bent u niet zo’n fan van strijken? Maak het uzelf gemakkelijk en maak gebruik van onze...