GreenEarth

Groen, gezond en planeetvriendelijk
Stomerij Panda was in 2011 de eerste stomerij van Nederland, die gebruik ging maken van het milieuvriendelijke reinigingsproces GreenEarth Cleaning. De uit Amerika afkomstige methode biedt een geweldig alternatief voor chemische reiniging. Het is vriendelijk voor de stof van uw kleding, de kleuren en de weefselstructuur. Waardoor uw kleding veel langer meegaat. Dit is dan ook de enige technologie waar wij mee werken.

Chemisch en niet-chemisch

Vroeger gebruikten stomerijen perchloorethyleen, een chemische stof die schadelijk is voor milieu, mens en dier. De reinigingsmarkt heeft intussen grote stappen gemaakt en kent nu verschillende biologisch afbreekbare producten. Die zijn vaak echter nog steeds chemisch. Onder deze noemer vallen bijvoorbeeld K4 (bijv. formaldehyde), Kwl (koolwaterstof/aardolie) en HiGlo (koolwaterstof/glycole-ether). Maar daarnaast is er ook een níet-chemisch, biologisch afbreekbaar natuurproduct: en dat is GreenEarth Cleaning.

GreenEarth: helder, zacht en fris

Maar nieuw op de markt onder de noemer biologisch afbreekbaar zijn (wel chemisch):

  • helder, omdat de GreenEarth-techniek niet trekt aan de kleurstof, zoals agressieve schoonmaakprocessen doen. Daardoor blijven de kleuren mooi en krijg je niet die grijzige vervaging.
  • zacht, omdat GreenEarth de natuurlijke oliën in textielen niet aantast. Sterker, het kan de kwaliteit zelfs verbeteren.
  • fris, omdat GreenEarth Cleaning geurloos is. Dus nooit meer last van die ‘stomerijgeur’, die ontstaat door chemisch residu.

‘Do not dry clean’... Wel dus

Zelfs kleding met het etiket “Do not dry clean”, “Niet chemisch reinigen”, die beschadigd kan worden met chemicaliën, kan worden gereinigd met GreenEarth. Evenals bijzondere producten zoals lederen bekleding, kralen, speciale knopen, metalen vezels, gewaxed denim en andere gevoelige stoffen.

Wilt u nog meer lezen over de wetenschap achter ons verschil? Kijk dan op www.greenearthcleaning.com

Snelle service!

Bel van tevoren naar de winkel en vraag voor alle snelle mogelijkheden.

Kies optie 4

Haal & breng-service

Heeft u geen tijd of gelegenheid om uw kleding naar ons toe te brengen? Maak dan gebruik van onze haal & breng-service!

Overhemden-strijkservice

Bent u niet zo’n fan van strijken? Maak het uzelf gemakkelijk en maak gebruik van onze...